Nagy László

3273 Halmajugra,

József Attila u. 9

Termékek

Árainkkal, illetve aktuális virágkínálatunkkal kapcsolatban kérem, keressen meg minket a kapcsolat menüpont alatt található elérhetőségek egyikén.

Figyelem: Amennyiben viszonteladás, parképítés, vagy egyéb célból nagyobb mennyiségű virágra van szüksége, kérjük megrendelését időben, legalább egy nappal előtte adja le ill. telefonon érdeklődjön az éppen aktuális virágkínálatról.

 

A krizantém (Chrysanthemum) a margarétafélékkel rokon, az őszirózsafélék (Asteraceae, avagy Compositae) családjába tartozó növénynemzetség. Neve görög eredetű, aranyvirágot jelent. Kínában már 2000 évvel ezelőtt is ismerték. A 18. század végén érkezett Európába Kínából és Japánból. Ma kb. 5000 fajtája ismeretes (nagy részük csak üvegházban  termesztett vágottvirág). A krizantém bő virághozamú évelő, virágzatai vázában is sokáig megtartják színüket. Egyes fajták virágai még az első fagyok után is kis ideig még díszítik a kertet.

A krizantém ősszel a legszebben virágzó, számtalan színben és formában kapható virágunk, és jól bírja a hideget. A krizantém egyértelműen a halottak napjához, a temetőkhöz kapcsolódik. Ilyentájt a mécses és gyertyagyújtás mellett hagyományosan vágott, vagy cserepes krizantémokkal emlékezünk elhunyt szeretteinkre.

 

  krizantém krizantém

  krizantém krizantem

 

Minden jog fenntartva! © 2009 Mátrakertészet.hu